Ontdek onze heerlijke

MENUKAART

Start mossel seizoen: vrijdag 28 juni 2024

Soepen

  • Tomatenroomsoep met balletjes 10,00
  • Kreeftensoep 15,50

Voorgerechten

  • Carpaccio van rundsvlees met rucola en parmezaanschilfers 20,50
  • 6 Zeeuwse oesters (creuses) (seizoen) 24,00
  • Kroketjes van 4 kazen 16,00
  • Ambachtelijke garnaalkroketten 22,00
  • Scampi in zachte curry 21,00
  • Scampi De Engel 22,00

    (getomateerde lookroomsaus, licht pikant)

  • Gerookte Noorse zalm met toast 22,50
  • Vitello Tonato 21,00
  • Halve babykreeft Belle - Vue 24,50
  • Steak tartare op Zuiderse wijze 18,50

    Steak tartare op Zuiderse wijze

  • Cocktail met grijze gepelde garnalen 24,00
  • Maatjes klassiek geserveerd 17,00

Salades en Pasta's

  • Spaghetti bolognaise 20,50
  • Pasta Vongole 28,50
  • Halve kreeft met limoenboter en pasta 29,50
  • Vegetarische pasta 20,50

    (met pesto, zongedroogde tomaten, rucola, parmezaan en pijnboompitten)

  • Caesar salade 22,50
  • Salade caprese met burrata 24,50
  • Salade scampi, limoen, avocado, wakame 24,50
  • Griekse sla, tzatziki, feta, olijven 22,50
  • Tomaat gevuld met grijze garnalen 33,00

Kindergerechten

  • Kipfilet met appelmoes 13,50
  • Steak 18,00
  • Kinderspaghetti 13,00
  • Ribbetjes 18,00
  • Mosselen natuur 21,50
De Engel - Restaurant - foto's - menu - Carpaccio

Vleesgerechten

  • Steak (Belgisch wit/blauw) 29,00
  • Ossehaas - Filet pur (Belgisch wit/blauw) 37,50
  • Ribbetjes 25,00
  • Varkenshaasje met saus naar keuze met een fris slaatje 26,50
  • Kipfilet met saus naar keuze met een fris slaatje 24,00
  • Steak tartare (koude bereiding) 23,50
  • Vol-au-vent van hoevekip met verse balletjes "huisbereid" 24,00
  • Zuiderse steak tartare 24,00

    (rode pesto, parmezaan, rucola, pijnboompitten)

  • Argentijnse Rib eye Black Agnus grain fed “chimichurri” 36,00
  • Lamsfilet met graanmosterd en zuiderse groenten 33,50

Visgerechten

  • Gebakken Noordzeetong Meunière 46,50
  • Scampi in zachte curry 28,50
  • Scampi De Engel 29,50

    (getomateerde lookroomsaus, licht pikant)

  • Vispannetje 29,00
  • Bouillabaisse met rouille 32,50
  • Hele babykreeft Belle - Vue 48,00
  • Hele babykreeft met limoenboter uit de oven met pasta 49,50
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomatenchutney en citroenolie 33,50
  • Kabeljauw uit de oven met pancetta en tapenade 34,00
De Engel - Restaurant - foto's - menu - Babykreeft

Mosselen

Start mosselseizoen: vrijdag 28 juni 2024

Voorgerecht of "to share"

  • Mosselen in lookboter 18,00
  • Mosselen gegratineerd 18,00
  • Kleine portie mosselen natuur 21,50
  • Maatjes 17,00
  • Kibbeling met verse tartare 16,50
  • Albondigas 15,50

    (Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus)

-

Hoofdgerechten

  • Mosselen natuur 32,00
  • Mosselen witte wijn 33,00
  • Mosselen look 33,00
  • Mosselen curry 33,00
  • Mosselen Provençale 33,00
  • Mosselen De Engel 33,00

    (lichte roomsaus, fijne groentjes)

  • Mosselen Thaise wijze 33,00

    (koriander, citroengras, cocos, rode curry)

De Engel - Restaurant - foto's - menu - Mosselen

Valentijn menu: €47,50/pp

Enkel te verkrijgen op 14/02/2024
Voorgerecht

Taartje van zalm
(gerookte zalm en tartare van zalm)

of

Truffelkroketjes

Hoofdgerecht

Eendenfilet à lorange met kroketjes

of

Op vel gebakken skrei
met savooistamppot en beurre blanc met graanmosterd.

Dessert

Panna cotta met rode vruchten

of

Irish koffie

De Engel - logo

Desserten

Heerlijke seizoensgebonden desserten.

  • Kinder Dame Blanche 6,00
  • Kinder ijsje 5,50
  • Dame Blanche 9,00
  • Coupe vanille 8,00
  • Coupe mokka 8,00
  • Coupe brésilienne 9,50
  • Coupe aardbei 11,50
  • Coupe advocaat 10,50
  • Chocolademousse 10,50
  • Crème brûlée 10,00
  • Warme appeltaart geflambeerd met calvados en vanilleijs 11,00
  • Tiramisu met speculoos 10,50
  • Aardbei natuur 10,00
  • Aardbei Romanoff 12,00
  • Mojito parfait (rum, munt, limoen) 11,00
  • Ganache met cocos en vanille ijs 11,00
  • Ijspralines 10,00

    (4 stuks by ijstaartenhuis)

De Engel - Restaurant - foto's - menu - Desserten